Kullo Golf tänään


Caddiemaster

Ark. 8-17, vkl. 8-16

Golfautot

Sallittu

Ajanvaraus

Varaa aikasi täältä.

Kenttä

Auki. Kesägriinit.

Range

Lyönnit matoilta, poletit toimistosta

Ravintola

8-18

Kulloossa rakennetaan parempaa huomista

Kulloon golfkenttämme sulkeutui jo hyvissä ajoin lokakuussa, mutta vielä nyt joulunakin kenttä vihertää ja jopa houkuttelee pelaamaan. Sehän ei ole toki mahdollista eikä järkevääkään. Runsaat syyssateet ovat pehmittäneet väylät, joista vesi ei enää valu eikä haihdu pois. Vaikka kentällä näyttää olevan hiljaista ja ”kuollutta”, niin paljon tehdään töitä paremman huomisen eteen. Toimiston puolella aherretaan jo ensi kauden toiminnan ja talousasioiden parissa. Alkuvuodesta varmasti saamme tietoja tulevan kesäkauden suunnitelmista.

Tuleviin toimintoihimme suuret linjat vetää toki Oy:n hallitus. Tilanne ei ole millään tavalla helppo taloudellisen tilanteen suhteen. Entisiä toimintoja pitää tehostaa ja uusia tulolähteitä tarvitaan. Siinä osaltaan on myös ry:n hallituksella ja kaikilla jäsenillämmekin paljon vaikutusmahdollisuuksia. Lisää toimintaa tarvitaan kaikissa muodoissa. Kisojen, yritystapahtumien, jäsentapahtumien ja pelaajajoukkomme kasvattamisessa on mahdollisuuksia, joihin pitää nyt tarttua nopeasti.

Näkyvääkin toki kentällä tapahtuu ja on jo tapahtunut. Kentänhoidon voimakaksikko Kim ja Marko ovat ahertaneet rajusti. Kenttä on saatettu hyvään talvehtimiskuntoon monipuolisin töin. Nyt vain odotellaan suotuisia talvikelejä nurmipintojen säilymiseksi. Ja tuohon kosteusongelmaan on jo näkyvissä paljonkin tehtyjä toimenpiteitä. Näkyvimmin niistä saa käsityksen suoraan klubin terassilta. Väylä 12 on nyt ”avattu”, kun molemmat väylän vesilammikot siintävät ruohottomina, kaislat on ruopattu pois ja vesien reunat näyttävät lähes ”rivieralta”.

Onhan nuo vedet nyt aivan toisen näköiset. Olemme avanneet myös paljon ojia. Tuon väylän oikean laidan ojat on putsattu kuten myös greenin lähellä olevan lammikon laskuojat ja ne vetänyt nyt hyvin. Uskon, että jo näillä töillä saamme 12 väylän entistä kuivemmaksi, kertoili kenttämestarimme Kim.

Kimi kuitenkin korostaa, etteivät ojien kaivuut yksin riitä. Salaojaputkisto on väylillä alkuperäinen ja monesta kohdin tukkeutunut pahastikin. Putkistoja pitäisi uusia paljon. Kyllähän me tehdään töitä kaiken aikaa ja talven aikana saada paljonkin aikaan taloudellisten resurssien puitteissa, toteaa Kimi.

Jo vuoden päivät on Kulloon Klubitiellä ollut vilkasta, kun rekat ovat tuoneet täytemaata rajusti. Sehän näkyy rangen uudessa muotoilussa ja studion vasemmalle puolella tulossa olevalla lähipelialueella. Nykyisellä luvalla voimme tuoda maata kesäkuun loppuun saakka. Uusiakin suunnitelmia täytemaan käytölle on jo tehty. Sitä meidän kannattaa hyödyntää.

Toinen tekijä klubitien käytön vilkastuttajana on ollut jo pitkään Oskari Kopion pyörittämän ravintolatoiminnan suosion kasvaminen. Erityisesti lähialueen työntekijöiden suuret joukot ovat löytäneet ravintolan omakseen ja parituntisen lounasajan onkin vipinää klubilla.  Iloisena asiana voidaan myös todeta, että jo parin kauden ajan ravintolaa pyörittäneen Oskarin ja Pirjon antimista saamme nauttia jatkossakin.

 

Tätä kirjoittaessani on talvipäivän seisaus 22. joulukuuta. Nyt siis päivät pitenevät ja valoa saamme kesää kohti yhä enemmän. Nyt tarvitaan valoisaa mieltä myös kaikkeen toimintaamme. Jokainen meistä voi vaikuttaa paljon, jos vaan halua riittää.

Mutta nyt on aika viettää rauhaisaa joulua. Palataan asiaan ensi vuoden puolella. Joten hyvää joulua ja uutta vuotta Kulloon väelle!

 

Seppo Jolkkonen, Kullo Golf Club ry:n puheenjohtaja